Itself Tools
itselftools

Политика за приватност

Последно ажурирано 2023-02-03

Оваа Политика за приватност првично беше напишана на англиски и е преведена на други јазици. Во случај на конфликт помеѓу преведената верзија на оваа Политика за приватност и англиската верзија, англиската верзија ќе ја контролира.

Приватноста на нашите корисници („вие”) е критично важна за Itself Tools („нас”). На Itself Tools, имаме неколку основни принципи:

Внимателно размислуваме за личните информации што ги бараме од вас да ги дадете и за личните информации што ги собираме за вас преку работењето на нашите услуги.

Ги чуваме личните податоци само додека имаме причина да ги чуваме.

Наша цел е целосна транспарентност за тоа како ги собираме, користиме и споделуваме вашите лични информации.

Оваа Политика за приватност се однесува на информациите што ги собираме за вас кога:

Ги користите нашите веб-локации, вклучувајќи: adjectives-for.com, air-local.com, aktuellerstandort.de, buscadorpalabras.com, convertman.com, find-words.com, food-here.com, how-to-say.com, howmanyz.com, image-converter-online.com, itselftools.com, itselftools.com, lokasisaya.id, miubicacionactual.es, mp3-converter-online.com, my-current-location.com, my-location.ca, my-location.uk, mylocationnow.us, ocr-free.com, online-archive-extractor.com, online-image-compressor.com, online-mic-test.com, online-pdf-tools.com, online-screen-recorder.com, other-languages.com, palavras.app, read-text.com, record-video-online.com, rhymes-with.com, send-voice.com, share-my-location.com, speaker-test.com, to-text.com, translated-into.com, txtlingo.com, video-compressor-online.com, voice-recorder.io, webcam-test.com, word-count-tool.com, wordfinder.site

Ги преземате и користите нашите мобилни апликации или „chrome extension” што се поврзува со оваа политика.**

** Нашите мобилни апликации и „chrome extension” сега се софтвер за „крајот на животот“, тие веќе не се достапни за преземање ниту се поддржани. Им препорачуваме на нашите корисници да ги избришат нашите мобилни апликации и „chrome extension” од нивните уреди и наместо тоа да ги користат нашите веб-локации. Го задржуваме правото да ги отстраниме референците од овој документ на тие мобилни апликации и „chrome extension” во секое време.

Вие комуницирате со нас на други поврзани начини - вклучувајќи продажба и маркетинг

Во оваа политика за приватност, ако се однесуваме на:

„Нашите Услуги“, ние се однесуваме на која било од нашата веб-локација, апликација или „chrome extension” што упатува или се поврзува со оваа политика, вклучувајќи ги сите наведени погоре, и други поврзани услуги, вклучувајќи продажба и маркетинг.

Ве молиме внимателно прочитајте ја оваа Политика за приватност. АКО НЕ СЕ СОГЛАСУВАТЕ СО УСЛОВИТЕ НА ОВАА ПОЛИТИКА ЗА ПРИВАТНОСТ, ВЕ МОЛИМЕ НЕ ПРИСТАПУВАЈТЕ НА Нашите Услуги.

Го задржуваме правото да правиме промени на оваа Политика за приватност во секое време и од која било причина. Ќе ве известиме за какви било промени со ажурирање на датумот „Последно ажурирано” на оваа Политика за приватност. Охрабрени сте периодично да ја прегледувате оваа Политика за приватност за да бидете информирани за ажурирањата. Ќе се смета дека сте информирани, ќе подлежите и ќе се смета дека сте ги прифатиле промените во која било ревидирана Политика за приватност со вашата континуирана употреба на Нашите Услуги по датумот на објавување на таквата ревидирана Политика за приватност.

СОБИРАЊЕ НА ВАШИТЕ ИНФОРМАЦИИ

Можеме да собираме информации за вас на различни начини. Информациите што може да ги собереме преку Нашите Услуги зависат од содржината и материјалите што ги користите и дејствата што ги преземате и вклучуваат:

Лични информации што ни ги откривате

Ние собираме лични информации што доброволно ни ги давате кога ја креирате или најавувате вашата сметка со нас, или кога правите нарачка. Оваа информација може да вклучува:

Лични информации обезбедени од вас. Може да собираме имиња; адреси на е-пошта; кориснички имиња; лозинки; преференции за контакт; податоци за контакт или автентикација; адреси за наплата; броеви на дебитни/кредитни картички; телефонски броеви; и други слични информации.

Најава од трета страна. Може да ви дозволиме да креирате или да се најавите на вашата сметка со нас користејќи ги вашите постоечки сметки, како што се вашата сметка на Google или Facebook или други сметки. Ако изберете да креирате или да се најавите на вашата сметка со нас на овој начин, ние ќе ги собираме и користиме информациите што ги добиваме од оваа трета страна само за целите што се опишани во оваа Политика за приватност или кои на друг начин ви се разјаснети на Нашите Услуги.

Дневник и податоци за користење

Податоците за евиденција и користење се информации за користењето и перформансите што нашите сервери автоматски ги собираат кога пристапувате или користите Нашите Услуги и кои ги снимаме во датотеките за евиденција.

Податоци за уредот

Информации за вашиот компјутер, телефон, таблет или друг уред што го користите за да пристапите до Нашите Услуги. Ова може да го вклучи моделот и производителот на вашиот уред, информации за вашиот оперативен систем, вашиот прелистувач, плус сите податоци што ќе одберете да ги дадете.

Пристап до уред

Може да побараме пристап или дозвола до одредени функции од вашиот уред, вклучително и блутут, календар, камера, контакти, микрофон, потсетници, сензори, СМС пораки, сметки на социјалните медиуми, складирање, локација и други функции на вашиот уред. Ако сакате да го промените нашиот пристап или дозволи, тоа може да го направите во поставките на вашиот уред.

Податоци за повратни информации од корисниците

Ги собираме оценките со ѕвезди што ги давате на Нашите Услуги.

Податоци собрани од трети лица продавачи

Може да користиме продавачи од трети страни, вклучително и Google, за да ви прикажуваме реклами кога ќе пристапите до Нашите Услуги. Продавачите од трети страни користат колачиња за да прикажуваат реклами врз основа на вашите претходни посети на Нашите Услуги или на други веб-локации. За повеќе информации, видете го делот „КОЛАЦИ И ДРУГИ ТЕХНОЛОГИИ ЗА СЛЕДЕЊЕ“.

Имајте предвид дека оваа Политика за приватност го покрива само собирањето информации од нас („Itself Tools”) и не го покрива собирањето информации од трети продавачи.

Податоци собрани со технологии за следење и мерење

*** Престанавме да користиме Google Analytics на нашите веб-локации и ги избришавме сите наши сметки на Google Analytics. Нашите мобилни апликации и „chrome extension“, кои може да користат Google Analytics, сега се софтвер за „крајот на животот“. Препорачуваме на корисниците да ги избришат нашите мобилни апликации и „chrome extension” од нивните уреди и наместо тоа да ги користат веб-верзиите на Нашите Услуги (нашите веб-локации). Според тоа, сметаме дека целосно ја прекинавме употребата на Google Analytics на Нашите Услуги. Го задржуваме правото да го отстраниме овој дел од овој документ во секое време.

Може да користиме софтвер од трета страна, вклучително и Google Analytics за, меѓу другото, да ја анализираме и следиме употребата на Нашите Услуги од страна на корисниците, изворите на сообраќај (демографијата на корисниците), податоците за уредот и други видови податоци, како и да ја одредиме популарноста на одредена содржина, и подобро да ја разберете активноста на интернет.

КАКО И ЗОШТО КОРИСТИМЕ ИНФОРМАЦИИ

Цели за користење информации

Ние користиме информации за вас за целите наведени подолу:

За да обезбедите Нашите Услуги. На пример, да ја поставите и одржувате вашата сметка, да обработувате плаќања и нарачки, да ги потврдите корисничките информации и други операции што се неопходни за да се обезбеди Нашите Услуги. Или, на пример, да ги конвертирате вашите датотеки, да прикажете карта на вашата моментална локација, за да ви овозможи да ги споделувате вашите аудио клипови и други операции кои се основна функционалност на некои од Нашите Услуги.

За да ви овозможиме да креирате или да се најавите на вашата сметка со нас. Ако избравте да креирате или да се најавите на вашата сметка со нас користејќи сметка на трета страна, како што е вашата сметка на Apple или Twitter, ние ги користиме информациите што ни дозволивте да ги собереме од тие трети страни за да го олесниме создавањето и најавувањето на вашата сметка со нас.

За да ви достави персонализирано и/или неперсонализирано рекламирање. Во делот „КОЛАЦИ И ДРУГИ ТЕХНОЛОГИИ ЗА СЛЕДЕЊЕ“, ќе најдете ресурси за да дознаете повеќе за тоа како Google користи информации од сајтови и апликации како што се Нашите Услуги, како Google Adsense користи колачиња, како да се откаже од персонализираните реклами на нашите веб-локации и како жителите на Калифорнија и Корисниците лоцирани во земја што спаѓа под опсегот на GDPR можат да управуваат со поставките за приватност на нашите веб-локации.

За да се обезбеди квалитет, да се одржи безбедноста и да се подобри Нашите Услуги. На пример, со следење и анализа на датотеките за евиденција на серверот за да можеме да ги поправиме потенцијалните софтверски проблеми со Нашите Услуги и да ги разбереме трендовите на користење на Нашите Услуги за да создадеме нови функции што мислиме дека ќе им се допаднат на корисниците.

За заштита на Нашите Услуги и нашите корисници. На пример, со откривање безбедносни инциденти; откривање и заштита од злонамерни, измамнички, измамнички или незаконски активности; почитување на нашите законски обврски.

За управување со кориснички сметки. Може да ги користиме вашите информации за целите на управување со вашата сметка кај нас.

За да управувате со вашите нарачки и претплати. Може да ги користиме вашите информации за да управуваме со вашите нарачки, претплати и плаќања направени преку Нашите Услуги.

За да одговорите на барањата на корисниците. Можеме да ги користиме вашите информации за да одговориме на вашите прашања.

За да ги анализирате повратните информации дадени од вас на Нашите Услуги.

Правни основи за собирање и користење информации

Нашата употреба на вашите информации се заснова на основа на тоа:

(1) Употребата е неопходна за да ги исполниме нашите обврски кон вас според важечките услови за користење или други договори со вас или е неопходно за администрирање на вашата сметка - на пример, со цел да се овозможи пристап до нашата веб-локација на вашиот уред или да се наплати вие за платен план; или

(2) Користењето е неопходно за усогласување со законска обврска; или

(3) Користењето е неопходно за да се заштитат вашите витални интереси или интереси на друго лице; или

(4) Имаме легитимен интерес да ги користиме вашите информации - на пример, да обезбедиме и ажурираме Нашите Услуги; да го подобриме Нашите Услуги за да можеме да ви понудиме уште подобро корисничко искуство; да се заштити Нашите Услуги; да комуницира со вас; да ја измериме, измериме и подобриме ефективноста на нашето рекламирање; и да го разбереме нашето задржување и трошење на корисниците; за следење и спречување на какви било проблеми со Нашите Услуги; и да го персонализирате вашето искуство; или

(5) Ни ја дадовте вашата согласност - на пример, пред да поставиме одредени колачиња на вашиот уред и да пристапиме и да ги анализираме подоцна, како што е опишано во делот „КОЛАЦИ И ДРУГИ ТЕХНОЛОГИИ ЗА СЛЕДЕЊЕ“.

СПОДЕЛУВАЊЕ НА ВАШИТЕ ИНФОРМАЦИИ

Можеме да споделиме информации за вас во следните околности и со соодветни заштитни мерки за вашата приватност.

Трети продавачи

Можеме да споделиме информации за вас со продавачи на трети лица за да можеме да ви обезбедиме Нашите Услуги. Понатаму, можеме да споделиме информации за вас со продавачи на трети лица на кои им се потребни информациите за да ни ги дадат своите услуги или за да ви ги дадат своите услуги. Тие може да вклучуваат:

Огласувачи и рекламни мрежи

Cloud Computing Services

Даватели на услуги за складирање податоци

Процесори за плаќање

Услуги за регистрација и автентикација на корисничка сметка

Давател на услуги за мапи и локација

Правни и регулаторни барања

Можеме да откриеме информации за вас како одговор на повик, судски налог или друго владино барање.

Агрегирани или деидентификувани информации

Може да споделиме информации што се собрани или деидентификувани, така што повеќе не може разумно да се користат за да ве идентификуваме.

Да ги заштити правата, имотот и другите

Можеме да откриеме информации за вас кога со добра волја веруваме дека обелоденувањето е разумно неопходно за заштита на имотот или правата на Automattic, на трети страни или на јавноста во целина.

Со ваша согласност

Можеме да споделиме и да откриеме информации со ваша согласност или по ваша насока.

ПРЕНЕСУВАЊЕ ИНФОРМАЦИИ НА МЕЃУНАРОДНО НИВО

Нашите Услуги се понудени низ целиот свет, а технолошката инфраструктура што ја користиме е дистрибуирана низ локации во различни земји, вклучувајќи ги САД, Белгија и Холандија. Кога користите Нашите Услуги, информациите за вас може да се префрлаат, складираат и обработуваат во други земји освен во вашата. Ова е потребно за целите наведени во делот „КАКО И ЗОШТО КОРИСТИМЕ ИНФОРМАЦИИ“.

Ако сте жител на земја која потпаѓа под опсегот на GDPR, тогаш земјите во кои вашите информации може да се префрлаат, складираат и обработуваат можеби нема да имаат закони за заштита на податоци толку сеопфатни како оние во вашата земја. Сепак, преземаме мерки за заштита на вашите лични податоци во согласност со оваа Политика за приватност и важечкиот закон.

КОЛКУ ГИ ЧУВАМЕ ИНФОРМАЦИИТЕ

Ние генерално ги отфрламе информациите за вас кога веќе не се потребни за целите за кои ги собираме и користиме - опишани во делот „КАКО И ЗОШТО КОРИСТИМЕ ИНФОРМАЦИИ” - и не сме законски обврзани да ги чуваме.

Ние чуваме дневници на серверот кои содржат информации што се собираат автоматски кога пристапувате или користите Нашите Услуги приближно 30 дена. Ги задржуваме дневниците за овој временски период со цел, меѓу другото, да ја анализираме употребата на Нашите Услуги и да ги истражиме проблемите ако нешто тргне наопаку на еден од Нашите Услуги.

БЕЗБЕДНОСТ НА ВАШИТЕ ИНФОРМАЦИИ

Иако ниту една онлајн услуга не е 100% безбедна, ние работиме многу напорно за да ги заштитиме информациите за вас од неовластен пристап, употреба, промена или уништување и преземаме разумни мерки за да го сториме тоа.

ИЗБОРИ

Имате неколку опции на располагање кога станува збор за информации за вас:

Може да изберете да не пристапите до Нашите Услуги.

Ограничете ги информациите што ги давате. Ако имате сметка кај нас, можете да изберете да не ги давате опционалните информации за сметката, информациите за профилот и информациите за трансакциите и наплатата. Ве молиме имајте на ум дека ако не ги дадете овие информации, одредени функции на Нашите Услуги - на пример, претплати со дополнителна наплата - можеби нема да бидат достапни.

Ограничете го пристапот до информации на вашиот мобилен уред. Оперативниот систем на вашиот мобилен уред треба да ви овозможи опција да ја прекинете нашата способност да собираме зачувани информации. Ако изберете да го ограничите ова, можеби нема да можете да користите одредени функции, како што е гео-означување за фотографии.

Поставете го вашиот прелистувач да одбива колачиња. Обично можете да изберете да го поставите вашиот прелистувач да ги отстранува или одбива колачињата на прелистувачот пред да користите Нашите Услуги, со недостаток што одредени функции на Нашите Услуги можеби нема да функционираат правилно без помош на колачиња.

Ако сте жител на Калифорнија, изберете да се откажете од продажбата на вашите лични податоци. Како што е опишано во делот „КОЛАЦИ И ДРУГИ ТЕХНОЛОГИИ ЗА СЛЕДЕЊЕ“, жителите на Калифорнија можат во секое време да ја користат алатката достапна на нашите веб-локации кои прикажуваат реклами за да се откажат од продажбата на нивните податоци.

Ако се наоѓате во земја која спаѓа под опсегот на GDPR, не се согласувајте со користењето на вашите лични податоци. Како што е опишано во делот „КОЛАЦИ И ДРУГИ ТЕХНОЛОГИИ ЗА СЛЕДЕЊЕ“, корисниците лоцирани во земја што потпаѓа под опсегот на GDPR можат во секое време да ја користат алатката достапна на нашите веб-локации кои прикажуваат реклами за да одбијат согласност за користење на нивните лични податоци.

Затворете ја вашата сметка со нас: ако сте отвориле сметка со нас, можете да ја затворите вашата сметка. Ве молиме имајте на ум дека ние може да продолжиме да ги задржуваме вашите информации по затворањето на вашата сметка кога тие информации се разумно потребни за да се усогласиме со (или да ја покажеме нашата усогласеност со) законските обврски како што се барањата за спроведување на законот.

КОЛАЦИ И ДРУГИ ТЕХНОЛОГИИ ЗА СЛЕДЕЊЕ

Колачињата се мали датотеки со податоци складирани на вашиот компјутер или мобилен уред кога посетувате веб-локација.

Колачињата се или прва страна (поврзани со доменот што корисникот го посетува) или трета страна (поврзани со домен што е различен од доменот што корисникот го посетува).

Ние („Itself Tools”) и продавачите од трети страни (вклучувајќи го и Google), може да користиме колачиња, веб-светилници, пиксели за следење и други технологии за следење на Нашите Услуги со цел да ги овозможиме основните функционалности и да прикажуваме реклами (и да ја анализираме употребата и онлајн активност - видете ја белешката *** подолу).

Строго неопходни колачиња

Тие колачиња се неопходни за Нашите Услуги да ги извршува основните функции и ни се неопходни за да управуваме со одредени функции. Тие вклучуваат управување со сметки, автентикација, плаќање и други слични услуги. Тие колачиња се складирани од нас (Itself Tools).

Рекламни колачиња

Продавачите од трета страна (вклучувајќи го и Google) користат колачиња и/или слична технологија за следење за да помогнат во управувањето со вашето онлајн искуство со нас и да ви прикажуваат реклами врз основа на вашите претходни посети или користење на Нашите Услуги и/или на други веб-локации на интернет.

Употребата на рекламни колачиња од страна на Google им овозможува на него и на неговите партнери да ви прикажуваат реклами врз основа на вашите посети или користење на Нашите Услуги и/или други страници на Интернет.

Google може да користи колачиња од прва страна кога колачињата од трета страна не се достапни.

Ако сакате да дознаете повеќе за тоа како Adsense користи колачиња, можете да ја посетите https://support.google.com/adsense/answer/7549925.

Ако се наоѓате во земја која спаѓа во опсегот на GDPR, нашите веб-локации кои прикажуваат реклами ви презентираат алатка (обезбедена од Google) која ја собира вашата согласност и ви овозможува да управувате со поставките за приватност. Овие поставки може да се променат во секое време со навигација до дното на веб-страницата.

Ако сте жител на Калифорнија, нашите веб-локации кои прикажуваат реклами ви презентираат алатка (обезбедена од Google) за да се откажете од продажбата на вашите податоци. Овие поставки за приватност може да се променат во секое време со навигација до дното на веб-страницата.

Сите корисници може да се откажат од персонализирано рекламирање на веб-локациите и апликациите (како Нашите Услуги) кои се партнери со Google за прикажување реклами со посета на https://www.google.com/settings/ads.

Алтернативно, можете да се откажете од користењето колачиња од трета страна на продавачот за персонализирано рекламирање со посета на https://youradchoices.com.

За повеќе информации за откажување од реклами засновани на интерес, посетете ги Network Advertising Initiative Opt-Out Tool или Digital Advertising Alliance Opt-Out Tool.

Исто така, како што е наведено во делот ИЗБОРИ, можете да го ограничите пристапот до информациите на вашиот мобилен уред, да го поставите вашиот прелистувач да одбива колачиња и да изберете да не пристапувате до Нашите Услуги.

Колачиња за аналитика ***

*** Престанавме да користиме Google Analytics на нашите веб-локации и ги избришавме сите наши сметки на Google Analytics. Нашите мобилни апликации и „chrome extension“, кои може да користат Google Analytics, сега се софтвер за „крајот на животот“. Препорачуваме на корисниците да ги избришат нашите мобилни апликации и „chrome extension” од нивните уреди и наместо тоа да ги користат веб-верзиите на Нашите Услуги (нашите веб-локации). Според тоа, сметаме дека целосно ја прекинавме употребата на Google Analytics на Нашите Услуги. Го задржуваме правото да го отстраниме овој дел од овој документ во секое време.

Може да користиме продавачи од трети страни, вклучително и Google (користејќи го нивниот аналитички софтвер Google Analytics), за да дозволиме технологии за следење и услуги за ремаркетинг на Нашите Услуги. Овие технологии и услуги користат колачиња од прва страна и колачиња од трета страна, меѓу другото, за анализирање и следење на корисниците употреба на Нашите Услуги, за да се одреди популарноста на одредена содржина и подобро да се разбере активноста на интернет. За повеќе информации за тоа како да се откажете од собирање податоци преку Google Analytics, посетете: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

Технологии за следење како што се „веб-светилници” или „пиксели“

Може да користиме „веб-светилници” или „пиксели” на Нашите Услуги. Овие се обично мали невидливи слики кои често се користат заедно со колачиња. Но, веб-светилниците не се складираат на вашиот компјутер како колачињата. Не можете да ги оневозможите веб-светилниците, но ако ги оневозможите колачињата, функционалноста на веб-светилниците може да биде ограничена.

ВЕБ СТРАНИ, УСЛУГИ ИЛИ АПЛИКАЦИИ НА ТРЕТИ ЛИЦА

Нашите Услуги може да содржи линкови до веб-локации на трети лица, онлајн услуги или мобилни апликации кои не се поврзани со нас. Нашите Услуги може да содржи и реклами од трети страни кои не се поврзани со нас и кои може да се поврзат до веб-локации на трети лица, онлајн услуги или мобилни апликации. Откако ќе ги искористите овие врски за да го оставите Нашите Услуги, сите информации што ги давате на овие трети страни не се опфатени со оваа Политика за приватност и не можеме да гарантираме за безбедноста и приватноста на вашите информации. Пред да посетите и да дадете какви било информации на веб-локации на трети страни, онлајн услуги или мобилни апликации, треба да се информирате за политиките и практиките за приватност (доколку ги има) на третата страна одговорна за таа веб-локација, онлајн услуга или мобилна апликација. Треба да ги преземете неопходните чекори за, по ваша дискреција, да ја заштитите приватноста на вашите информации. Ние не сме одговорни за содржината или приватноста и безбедносните практики и политики на трети страни, вклучително и други сајтови, услуги или апликации кои може да се поврзани со или од Нашите Услуги.

ПОЛИТИКА ЗА ДЕЦА

Ние свесно не бараме информации од деца на возраст под 13 години и не продаваме.

КОНТРОЛИ ЗА КАРАКТЕРИСТИКИ НЕ СЛЕДЕЈТЕ

Повеќето веб-прелистувачи и некои мобилни оперативни системи вклучуваат функција или поставка „Не следете” („DNT”) што можете да ја активирате за да ја сигнализирате вашата претпочитана приватност да не се следат и собираат податоци за вашите активности на онлајн прелистување. Не е финализиран единствен технолошки стандард за препознавање и имплементирање на DNT сигнали. Како такви, во моментов не реагираме на сигналите на прелистувачот DNT или на кој било друг механизам што автоматски го соопштува вашиот избор да не се следи онлајн. Доколку се усвои стандард за онлајн следење што мора да го следиме во иднина, ќе ве информираме за таа практика во ревидираната верзија на оваа Политика за приватност.

ВАШИТЕ ПРАВА

Ако се наоѓате во одредени делови од светот, вклучително и Калифорнија и земји кои спаѓаат под опфатот на Европската општа регулатива за заштита на податоци (познато како „GDPR”), можеби имате одредени права во врска со вашите лични информации, како што е правото да барате пристап до или бришење на вашите податоци.

Европската општа регулатива за заштита на податоци (GDPR)

Ако се наоѓате во земја што спаѓа под опсегот на GDPR, законите за заштита на податоците ви даваат одредени права во однос на вашите лични податоци, предмет на какви било исклучоци предвидени со законот, вклучувајќи ги правата на:

Побарајте пристап до вашите лични податоци;

Побарајте корекција или бришење на вашите лични податоци;

Приговарајте на нашата употреба и обработка на вашите лични податоци;

Побарајте да ја ограничиме нашата употреба и обработка на вашите лични податоци; и

Побарајте преносливост на вашите лични податоци.

Исто така, имате право да поднесете жалба до владин надзорен орган.

Закон за приватност на потрошувачите во Калифорнија (CCPA)

Законот за приватност на потрошувачите во Калифорнија („CCPA”) бара од нас да им обезбедиме на жителите на Калифорнија некои дополнителни информации за категориите лични информации што ги собираме и споделуваме, каде ги добиваме тие лични информации и како и зошто ги користиме.

CCPA, исто така, бара од нас да обезбедиме листа на „категории” на лични информации што ги собираме, бидејќи тој термин е дефиниран во законот, па еве го. Во последните 12 месеци, ги собравме следните категории лични информации од жителите на Калифорнија, во зависност од користените услуги:

Идентификатори (како вашето име, информации за контакт и идентификатори на уредот и онлајн);

Интернет или други информации за активноста на електронската мрежа (како што е вашето користење на Нашите Услуги);

Можете да најдете повеќе информации за она што го собираме и изворите на тие информации во делот „СОБИРАЊЕ НА ВАШИТЕ ИНФОРМАЦИИ“.

Ние собираме лични информации за деловни и комерцијални цели опишани во делот „КАКО И ЗОШТО КОРИСТИМЕ ИНФОРМАЦИИ“. И ние ги споделуваме овие информации со категориите на трети страни опишани во делот „СПОДЕЛУВАЊЕ НА ВАШИТЕ ИНФОРМАЦИИ“.

Ако сте жител на Калифорнија, имате дополнителни права според CCPA, предмет на какви било исклучоци предвидени со законот, вклучувајќи го и правото на:

Барајте да ги знаете категориите на лични информации што ги собираме, категориите на деловна или комерцијална цел за нивно собирање и користење, категориите на извори од кои потекнуваат информациите, категориите на трети страни со кои ги споделуваме и конкретните информации собираме за вас;

Побарајте бришење на личните информации што ги собираме или одржуваме;

Откажете се од каква било продажба на лични информации (за повеќе информации погледнете го делот „КОЛАЦИ И ДРУГИ ТЕХНОЛОГИИ ЗА СЛЕДЕЊЕ”); и

Да не добивате дискриминаторски третман за остварување на вашите права според CCPA.

Контактирајте со нас за овие права

Обично можете да пристапите, да ги коригирате или бришете вашите лични податоци користејќи ги поставките и алатките за вашата сметка што ги нудиме, но ако не сте во можност или сакате да контактирате со нас за едно од другите права, испратете го вашето барање на пишете ни користејќи ги информациите за контакт дадени подолу.

Кога ќе не контактирате за едно од вашите права според овој дел, ќе треба да потврдиме дека сте вистинската личност пред да откриеме или избришеме било што. На пример, ако сте корисник, ќе треба да не контактирате од адресата на е-пошта поврзана со вашата сметка.

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

Ако имате прашања или коментари за оваа Политика за приватност, ве молиме контактирајте не на: hi@itselftools.com

КРЕДИТ И ЛИЦЕНЦА

Делови од оваа Политика за приватност се создадени со копирање, прилагодување и пренаменување на делови од Политиката за приватност на Automattic (https://automattic.com/privacy). Таа Политика за приватност е достапна под лиценцата Creative Commons Sharealike, и затоа ја правиме нашата Политика за приватност достапна под истата лиценца.